KPN WiFi versterker kopen? Alles over resetten, aansluiten en installeren

Heb je last van een slecht wifi bereik in huis? Wil je overal stabiel kunnen internetten, streamen en gamen? Dan is het tijd voor een wifi versterker van KPN. Met deze handige apparaatjes breid je het bereik van je wifi netwerk moeiteloos uit. Zo geniet je thuis van supersnel internet zonder dead zones.

Een KPN WiFi versterker is een apparaat dat speciaal is ontworpen om de draadloze internetverbinding in je huis te versterken. Met deze versterker kun je genieten van een stabielere en snellere internetverbinding, zelfs op plekken waar het signaal normaal gesproken zwak is.

KPN biedt verschillende oplossingen voor het versterken van je wifi, elk met hun eigen voordelen. Welke past het best bij jouw situatie? We zetten de opties op een rijtje.

Supersnel wifi met KPN SuperWiFi

De populairste keuze zijn de slimme KPN SuperWifi punten. Deze kleine apparaatjes werken op basis van moderne mesh wifi technologie en zijn kinderlijk eenvoudig te installeren.

Je stopt ze gewoon in het stopcontact en klaar is kees.

De SuperWifi punten onderling staan continu met elkaar in verbinding via de nieuwste wifi standaard: Wifi 6. Ze vormen zo als het ware een deken van wifi door je hele huis.

Waar je ook loopt of staat, je hebt overal een stabiel en razendsnel wifisignaal. Met snelheden tot wel 1000 Mbps download moet zelfs 4K streamen geen enkel probleem zijn.

Ideaal is ook de combinatie met de handige KPN Thuis app. Hiermee installeer je de SuperWifi punten in een handomdraai. De app meet meteen de signaalsterkte en toont je de beste plekken in huis voor het plaatsen.

Makkelijker kan het niet. En mocht het nodig zijn, dan kun je de SuperWifi punten nog eenvoudig uitbreiden. Voor grotere huizen met veel hoekjes zijn extra punten beschikbaar.

Zo pas je het mesh wifi netwerk moeiteloos aan aan de situatie in jouw specifieke woning. Of je nu in een klein rijtjeshuis woont of op een gigantische boerderij.

Fritz!Repeater

Heb je al een FRITZ!Box modem van KPN in huis? Dan is de FRITZ!Repeater 2400 een uitstekende keuze bij wifiproblemen. Deze krachtige repeater is door AVM specifiek ontwikkeld om optimaal samen te werken met FRITZ! apparatuur.

De FRITZ!Repeater maakt net als de SuperWifi punten gebruik van handige mesh wifi technologie. Het apparaatje bouwt als het ware één groot wifinetwerk met de FRITZ!Box, zonder hinderlijke onderbrekingen of dead zones.

Je verbinding is dus altijd stabiel, of je nu op zolder internet, beneden Netflix kijkt of buiten wat muziek streamt. Ook fijn is dat de repeater zichzelf grotendeels installeert.

Je hoeft de FRITZ!Repeater 2400 alleen maar aan te sluiten op een stopcontact en in het netwerk van de FRITZ!Box te koppelen met behulp van de WPS knop. De rest gaat vervolgens vanzelf!

Makkelijker kan een installatie van een wifi versterker eigenlijk niet.

Vergelijking KPN SuperWifi en Fritz!Repeater

Zowel de SuperWifi punten als de Fritz!Repeater bieden mesh technologie voor stabiel wifi door het hele huis. Wat is dan eigenlijk het verschil en welke is de beste keuze?

Allereerst werken de SuperWifi punten met vrijwel alle KPN modems, zoals de Experia Box en KPN Box. Ze zijn dus geschikt als je niet specifiek een FRITZ!Box hebt.

Ook handig is de combinatie met de KPN Thuis app en Wifi 6 technologie bij de SuperWifi voor nóg snellere wifi.

Daarentegen is de FRITZ!Repeater specifiek ontworpen om samen te werken met de FRITZ!Box. Het voordeel hiervan is dat de verbinding en samenwerking nog optimaaler is.

Ook kun je met meerdere FRITZ! repeaters een heel mesh systeem opzetten, wat handig is in heel grote huizen.

Kortom, beide oplossingen bieden uitstekende prestaties. Met de SuperWifi punten kies je voor maximale flexibiliteit, met de FRITZ!Repeater voor de beste koppeling met je FRITZ!Box.

Voor- en nadelen op een rij Natuurlijk hebben de KPN wifi versterkers niet enkel voordelen. We zetten de belangrijkste plus- en minpunten even voor je op een rij.

Voordelen

 • Supersimpel te installeren, geen technische kennis nodig
 • Direct stabiel wifi door hele huis met mesh technologie
 • Uitbreidbaar met extra punten voor groter bereik
 • Geschikt voor woningen van elk formaat en grootte
 • Snel internet tot wel 1000 Mbps met Wifi 6 (SuperWifi punten)
 • Werken met vrijwel alle KPN modems (SuperWifi punten)

Nadelen

 • Meerdere punten nodig voor heel grote huizen >200m2
 • Storingen bij installatie komen zelden voor, maar zijn lastig op te lossen
 • Advies over aantal nodige punten klopt niet altijd

Tip bij problemen met KPN wifi versterkers Mochten er na installatie van de SuperWifi of FRITZ!Repeater alsnog wifi problemen zijn, dan zijn er gelukkig een aantal eenvoudige oplossingen die je kunt proberen:

 • Herstart je KPN modem door de stekker er kort uit te halen
 • Start ook de wifi versterker(s) opnieuw op
 • Verplaats de SuperWifi of repeater iets voor betere verbinding
 • Voeg indien nodig extra wifi punten toe voor meer dekking

Lukt het op deze manier niet om de problemen op te lossen? Neem dan contact op met de helpdesk van KPN. Zij kunnen op afstand meekijken en de juiste oplossing voor je wifiproblemen vinden.

Wat is een KPN WiFi versterker?

Een KPN WiFi versterker is een compact en draagbaar apparaat dat het bestaande draadloze signaal van je router oppikt en versterkt. Het fungeert als een soort tussenstation tussen je router en je apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops. Hierdoor wordt het mogelijk om het WiFi-signaal te vergroten en een betere dekking te bieden in alle hoeken van je huis.

Een KPN WiFi versterker is een handige oplossing voor huizen met meerdere verdiepingen of grote oppervlaktes. Het kan vaak moeilijk zijn om een stabiele internetverbinding te krijgen in alle kamers, vooral als er obstakels zoals dikke muren of betonnen vloeren zijn. Met een WiFi versterker kun je echter het signaal versterken en ervoor zorgen dat je overal in huis kunt genieten van een snelle en betrouwbare internetverbinding.

De basisfuncties van een KPN WiFi versterker

Een KPN WiFi versterker heeft verschillende basisfuncties die bijdragen aan het verbeteren van je draadloze internetverbinding. Ten eerste kan de versterker het bestaande WiFi-signaal oppikken en uitbreiden naar andere ruimtes in je huis. Dit zorgt voor een breder bereik en voorkomt zwakke of dode zones waar het signaal normaal gesproken moeilijk te bereiken is.

Ten tweede kan de versterker zorgen voor een stabielere en snellere internetverbinding. Dit komt doordat het signaal wordt versterkt en de verstorende factoren, zoals muren en andere obstakels, worden verminderd. Hierdoor kun je zonder onderbrekingen genieten van een betrouwbare internetverbinding, zelfs als je meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt.

Daarnaast biedt een KPN WiFi versterker ook de mogelijkheid om het WiFi-signaal te optimaliseren. Met behulp van de gebruiksvriendelijke app kun je de instellingen aanpassen en het signaal afstemmen op jouw specifieke behoeften. Dit betekent dat je de versterker kunt configureren om een ​​bepaald gebied te dekken of om de signaalsterkte te verhogen op plaatsen waar je vaak gebruik maakt van je apparaten.

Zo heb je nooit meer last van een Chromecast zonder Wifi.

Technische specificaties van de KPN WiFi versterker

De KPN WiFi versterker is ontworpen om compatibel te zijn met de meeste moderne routers en apparaten.

Het ondersteunt de nieuwste draadloze technologieën, zoals 802.11ac, waardoor hogere snelheden en betere prestaties mogelijk zijn. Daarnaast beschikt de versterker over meerdere antennes om het signaal te optimaliseren en te richten, wat resulteert in een betere dekking en ontvangst.

De versterker heeft ook een handige indicator die de signaalsterkte aangeeft, zodat je kunt bepalen waar de beste plek is om deze te plaatsen. Bovendien is de KPN WiFi versterker gemakkelijk te installeren en te beheren via een gebruiksvriendelijke app, waarmee je het WiFi-signaal kunt optimaliseren en eventuele problemen kunt oplossen.

Als je op zoek bent naar een manier om je WiFi-signaal te versterken en een betere dekking in je huis te krijgen, dan is een KPN WiFi versterker een goede keuze. Met zijn compacte formaat, krachtige prestaties en gebruiksvriendelijke functies, zal het zeker voldoen aan al je draadloze internetbehoeften.

Voordelen van het gebruik van een KPN WiFi versterker

Het gebruik van een KPN WiFi versterker biedt verschillende voordelen voor zowel thuisgebruikers als zakelijke gebruikers. Hieronder worden enkele belangrijke voordelen besproken.

Verbeterde internetverbinding met KPN WiFi versterker

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een KPN WiFi versterker is de verbeterde internetverbinding die het biedt. Door het signaal te versterken en te optimaliseren, kun je genieten van snellere downloadsnelheden, vloeiendere videostreaming en een meer responsieve internetervaring. Dit is vooral handig als je graag online games speelt, video’s bekijkt of grote bestanden downloadt.

Met de KPN WiFi versterker kun je jouw internetverbinding naar een hoger niveau tillen. Of je nu thuis aan het werk bent, online aan het winkelen bent of gewoon wilt ontspannen met je favoriete streamingdiensten, een betrouwbare en snelle internetverbinding is essentieel. De KPN WiFi versterker zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van haperende video’s, langzame downloads of onderbrekingen tijdens het surfen op het web.

Daarnaast is de KPN WiFi versterker eenvoudig te installeren en te gebruiken. Je hoeft geen technisch expert te zijn om van de voordelen te profiteren. Volg gewoon de eenvoudige instructies en je bent binnen enkele minuten klaar om te genieten van een betere internetervaring.

Zo kun je jouw Chromecast op zolder ook verbinden met goede WiFi.

Breder bereik met KPN WiFi versterker

Een ander voordeel van de KPN WiFi versterker is het vergrote bereik van het draadloze signaal. Hierdoor kun je in elke kamer van je huis genieten van een stabiele en betrouwbare internetverbinding, zonder beperkingen of onderbrekingen. Dit is vooral handig als je een groot huis hebt of als er meerdere gebruikers zijn die tegelijkertijd verbinding maken met het WiFi-netwerk.

Met de KPN WiFi versterker hoef je je geen zorgen te maken over dode zones in je huis. Of je nu in de slaapkamer, de keuken of de tuin bent, je kunt altijd rekenen op een sterke en stabiele WiFi-verbinding. Dit betekent dat je overal in huis kunt werken, studeren, gamen of gewoon ontspannen, zonder je zorgen te maken over trage verbindingen of signaalverlies.

Bovendien is de KPN WiFi versterker voorzien van geavanceerde technologieën die interferentie minimaliseren en de signaalsterkte optimaliseren. Dit zorgt ervoor dat je altijd de best mogelijke WiFi-ervaring hebt, zelfs als er andere draadloze apparaten in de buurt zijn die het signaal zouden kunnen verstoren.

Het installeren van een KPN WiFi versterker

De installatie van een KPN WiFi versterker is eenvoudig en kan in een paar eenvoudige stappen worden voltooid. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het installeren van de versterker.

Stap-voor-stap handleiding voor de installatie

 1. Plaats de KPN WiFi versterker in een ruimte waar het WiFi-signaal zwak is, maar nog wel voldoende ontvangst heeft.
 2. Sluit de versterker aan op een stopcontact en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.
 3. Wacht enkele minuten totdat de versterker is opgestart en klaar is voor gebruik.
 4. Download de KPN WiFi versterker app op je smartphone of tablet.
 5. Open de app en volg de instructies op het scherm om de versterker te configureren.
 6. Zodra de configuratie is voltooid, kun je de versterker gebruiken om van een betere WiFi-dekking en snelheid te genieten.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen bij de installatie

Tijdens de installatie van een KPN WiFi versterker kunnen er enkele problemen optreden. Gelukkig zijn er vaak eenvoudige oplossingen beschikbaar om deze problemen op te lossen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hun mogelijke oplossingen:

 1. Probleem: De versterker kan geen verbinding maken met je router.
  • Oplossing: Controleer of je router is ingeschakeld en dicht genoeg bij de versterker staat. Zorg er ook voor dat je de juiste netwerknaam en wachtwoord hebt ingevoerd.
 2. Probleem: Het WiFi-signaal blijft zwak, zelfs na het installeren van de versterker.
  • Oplossing: Probeer de versterker op een andere locatie in je huis te plaatsen om te zien of dit het signaal verbetert. Je kunt ook proberen de antennes van de versterker aan te passen om het signaal te optimaliseren.
 3. Probleem: De verbinding met de versterker valt voortdurend weg.
  • Oplossing: Controleer of de versterker is aangesloten op een stabiel stopcontact en of er geen storingen zijn in de directe omgeving. Het kan ook helpen om de versterker op een andere frequentie in te stellen, als deze optie beschikbaar is.

Veelgestelde vragen over de KPN WiFi versterker

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen beantwoord over het gebruik van de KPN WiFi versterker.

Hoe reset je een KPN WiFi versterker?

Om een KPN WiFi versterker te resetten, kun je de resetknop op het apparaat indrukken en ingedrukt houden totdat de lampjes op de versterker beginnen te knipperen. Laat de knop uiteindelijk los en wacht tot de versterker is opgestart.

Wat te doen als je KPN WiFi versterker niet werkt?

Als je KPN WiFi versterker niet naar behoren werkt, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Controleer eerst of de versterker is ingeschakeld en of deze correct is aangesloten op een stopcontact. Probeer vervolgens de versterker opnieuw op te starten door de stroomtoevoer kort te onderbreken en deze weer in te schakelen. Als het probleem aanhoudt, kun je proberen de versterker opnieuw te configureren via de app of contact opnemen met de klantenservice voor verdere assistentie.

Met een KPN WiFi versterker kun je de draadloze internetverbinding in je huis verbeteren. Of je nu een betere dekking wilt in alle kamers, snellere downloadsnelheden nodig hebt of een meer stabiele internetverbinding wilt, een KPN WiFi versterker kan de oplossing zijn. Door de eenvoudige installatie en handige functies is het een geweldige aanvulling op je thuisnetwerk. Als je nog vragen hebt over de KPN WiFi versterker, raadpleeg dan de veelgestelde vragen of neem contact op met de klantenservice van KPN.

1 gedachte over “KPN WiFi versterker kopen? Alles over resetten, aansluiten en installeren”

 1. Alles goed en wel maar ik heb inmiddels 5 super wifi punten, 1draadloos en 4 bedraad aangesloten. En heb ik nu een stabiele verbinding ? Nee zeker niet, om de haverklap valt de wifi weg. In al de jaren dat ik hier woon ( 10 jaar ) hebben we redelijk vaak KPN monteurs over de vloer gehad. Er wordt dan weer een super wifi punt geplaatst en dat zou de oplossing moeten zijn. Wanneer ik nu bel voor wifi problemen, dan krijg ik te horen van we kunnen een monteur langs sturen maar de kosten zijn voor u. Wij, KPN, zijn verantwoordelijk tot aan de meterkast, in huis is voor u zelf. Zeer vreemd want ik moet wel elke maand mijn abonnement betalen en de Experiabox is evengoed niet mijn eigendom ook al staat die in mijn huis. Dus vindt het redelijk vervelend worden dat ik het met 5 super wifi punten niet voor elkaar krijg om een stabiele verbinding te hebben Erg jammer dat het zo werkt

  Beantwoorden

Plaats een reactie