Beste WiFi Versterker 2024: voor binnen en buiten

Thuis last van een onderbroken of trage internet verbinding? Een goede wifi versterker is de uitkomst. Maar met zoveel opties en verschillende netwerken is de beste wifi versterker voor iedereen anders.

Van bereik tot snelheid en installatiegemak: belangrijke punten voor een weloverwogen beslissing. Ook zijn er verschillende technieken zoals (mesh) wifi routers, powerline adapters, wifi repeaters en access points.

De keuze is reuze. We hebben alle verschillende merken en soorten vergeleken. Ons gedegen onderzoek omvat 39 verschillende WiFi versterkers. TP-Link is een veel voorkomende, maar ook Ubiquiti en AVM Fritz!. Maak je gebruik van internet van KPN? Kijk dan ook eens naar een KPN WiFi punt.

Na uren onderzoek en zelf getest te hebben, zijn dit de beste WiFi versterkers van 2024.

Top 5 Beste Wifi Versterkers 2024

 1. TP-Link TL-WPA8631P / PA8033P – beste WiFi versterker qua prijs-kwaliteit.
 2. TP-Link RE450 – beste goedkope WiFi versterker.
 3. Ubiquiti UniFi 6 (Lite & Long-Range) – beste WiFi versterker voor lange afstand.
 4. AVM FRITZ!Repeater 2400 – beste in combinatie met Fritz!Box router
 5. TP-Link WA850RE – goedkoopste WiFi versterker onder 25 euro
Beste WiFi versterker TP-Link: TL-WPA8631P - Powerline Adapter

De TP-Link TL-WPA8631P (P voor passthrough) onderscheidt zich door zijn dual-band ondersteuning en geïntegreerde stopcontact. Zo verlies je geen stopcontact bij het gebruik ervan.

Het apparaat biedt eenvoudige installatie via de tpPLC-app. In vergelijking met de PA8033P kan de TL-WPA8631P wél een extra WiFi hotspot maken.

De drie Ethernet-poorten stellen je in staat meerdere apparaten direct aan te sluiten.

Powerline-adapters worden aangeprezen als apparaten met een theoretische maximumsnelheid van 1.300 Mbps.

Uit onze tests blijkt dat de gigabit-Powerline-adapters inderdaad sneller zijn dan de oudere modellen, maar de snelheid verdubbelt niet.

De “Multiple Input Multiple Output” (MIMO) functionaliteit verbetert de dataoverdracht snelheden aanzienlijk.

De 1.300 Mbps Powerline-adapters halen zeker niet de theoretische maximumsnelheid.

Hoewel ze een snelheid van 1.300 Mbps claimen, hebben we in de test maximaal ongeveer 115 Mbps kunnen bereiken.

Er zijn zoveel factoren die datatransfers vertragen, dat de realiteit veel minder indrukwekkend is dan wat op de doos staat.

Maar geen zorgen, deze snelheid is ruim voldoende om video’s vlot te streamen of te gamen.

Geloof de beloften op de verpakking niet – dit geldt voor alle WiFi versterkers.

Nigel – ChromecastInfo.nl

De Powerline-snelheid wordt beïnvloed door andere apparaten die op dat moment je elektriciteitsnetwerk gebruiken. Batterijladers en magnetrons zullen de snelheid merkbaar vertragen.

De beste WiFi versterker qua prijs-kwaliteitverhouding is de TL-PA8033PKIT, die drie gigabit-ethernetpoorten heeft op een van de adapters. Dit kan handig zijn als je meerdere apparaten hebt die een snelle internetverbinding nodig hebben.

De TL-WPA8631P KIT biedt de mogelijkheid om een extra wifi-hotspot te creëren, wat de draadloze snelheden doorgaans verbetert.

In onze praktijktests bereikte deze nieuwe WiFi-versterker een snelheid van 90 Mbps, wat niet ver van de bekabelde snelheid ligt en een van de beste resultaten is die we hebben gezien.

Deze versterker is wel duurder, dus overweeg ‘m als je last hebt van een slechte internet verbinding.

TP Link RE450

De TP-Link RE450 is een dual-band wifi-versterker die in een stopcontact wordt gestoken.

Het apparaat levert goede snelheden en heeft een goede signaalreikwijdte. Ondanks de grote omvang en het gebrek aan een doorvoer-stopcontact, presteert dit model uitstekend in onze tests, vooral op grotere afstanden.

Met snelheden tot 1750 Mbps (welke ook dit model niet zal halen) en dual-band technologie verbetert deze extender de wifi-dekking.

De RE450 ondersteunt de 802.11ac-standaard met een (theoretische) maximumsnelheid van 450 Mbps op de 2,4GHz-band en 1.300 Mbps op de 5GHz-band.

Met twee uitklapbare antennes aan de zijkanten en een antenne bovenop is het design futuristisch.

Aan de voorkant zit een grote knop voor het instellen van de versterker of WPS-verbinding, met een blauwe LED-ring eromheen.

Blauw betekent een goede verbinding met de router, rood geeft aan je ‘m te ver weg hebt.

Eronder zitten statuslampjes voor de twee frequentiebanden en de stroom.

Aan de linkerkant zitten de aan/uit- en resetknoppen, plus een knop om de LED’s uit te schakelen. Ideaal voor als je ‘m in de slaapkamer gaat gebruiken.

Aan de rechterkant is een gigabit-LANpoort aanwezig.

De webinterface laat je de netwerkinstellingen bekijken en SSID’s en wachtwoorden instellen voor beide banden. Je kunt ook een toegangslijst beheren en de DHCP-functionaliteit configureren. Logboeken en firmware-upgrades zijn ook mogelijk.

Installatie gaat eenvoudig via de WPS-functie: zet de versterker dicht bij de router, druk op de WPS-knop van de router en meteen daarna op die van de versterker. Als de LED-ring blauw brandt, is de installatie geslaagd. Makkelijker kan het niet.

Alles bij elkaar is de RE450 een gebruiksvriendelijke, goed presterende wifi-versterker om dode zones in je netwerk op te lossen.

3. Ubiquiti UniFi 6 (Lite & Long-Range)

Ubiquiti maakt uitstekende access points, die naar mijn mening de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden.

De Ubiquiti UniFi 6 maakt gebruikt van WiFi 6. Hiermee staat het apparaten toe om dezelfde WiFi-kanalen te gebruiken door deze op te delen in kleinere groepen.

Beste WiFi versterker: Ubiquiti UniFi 6 Lite
De Ubiquiti UniFi 6 Lite met ophangsysteem

De Unifi 6 Lite en de Unifi 6 Long Range zijn de eerste WiFi 6 access points van UniFi. Hoewel beiden WiFi 6 ondersteunen, verschillen ze enorm in formaat, specificaties, prestaties en gebruiksmogelijkheden.

De U6 Lite heeft dezelfde afmetingen als de nanoHD. De U6 Long Range is veel groter dan het oude model. De long-range variant is spatwater- en stofdicht (IP54), zodat je hem semi-buiten kunt plaatsen.

Als we kijken naar de specificaties, begrijpen we waarom de Unifi 6 Long Range zo veel groter is.

Hij heeft dubbel zoveel RAM, een snellere CPU, Bluetooth (voor beheer), 4×4 spatial streams, RGB-led ring en antennes met hogere versterking en zendvermogen.

Die gevoeliger antennes zijn ook het handelsmerk van de long-range-variant. Hij kan een groot bereik dekken en zelfs zwakkere mobiele apparaten beter oppikken dan andere access points.

Beide access points worden niet geleverd met een PoE-adapter, dus zorg ervoor dat je een switch hebt zoals de Dream Machine Pro die PoE kan leveren.

Voor de meeste thuisnetwerken is de Unifi 6 Lite de beste keuze: snel genoeg, betaalbaar en niet te groot. De nanoHD-covers zijn ideaal als je de access point in het zicht wilt plaatsen.

Als je één access point zoekt die je hele benedenverdieping en deel van de tuin kan dekken, is de Unifi 6 LR een goede optie. Hij is behoorlijk groot (en zwaar) maar biedt een geweldige doorvoersnelheid, zelfs door bakstenen muren heen.

Nummer 3 uit deze lijst vanwege de relatief hoge prijs. Ik weet dat niet iedereen tussen de 100 en 200 euro uit gaat geven aan een wifi repeater. Maar doe je dat wel, dan is de UniFi 6 een perfecte optie.

4. AVM Fritz!Repeater 2400

AVM Fritz!Repeater 2400

De FRITZ!Repeater 2400 van AVM is een krachtige wifi-versterker die je draadloze netwerk kan uitbreiden.

Hoewel kleiner dan zijn grotere broer, de FRITZ!Repeater 3000, is hij uitgerust met geavanceerde hardware zoals een Qualcomm Jetstream-processor, Wave 2 802.11ac wifi-chip en ondersteuning voor nieuwe technieken als MU-MIMO, beamforming en Mesh-wifi.

Deze dual-band repeater biedt snelheden tot 1733 Mbps op 5GHz en 600 Mbps op 2,4GHz, voor een gezamenlijke draadloze snelheid van 2333 Mbps.

Hij heeft vier antennes, voldoende RAM en opslag, en een gigabit-ethernetpoort voor bekabelde apparaten.

De setupwizard maakt het gemakkelijk om de repeater aan je thuisnetwerk toe te voegen.

Als je een AVM FRITZ!Box router hebt, synchroniseert de repeater automatisch alle instellingen via Mesh wifi. Zo hoef je niets handmatig in te stellen.

Heb je een ander merk router? Dan biedt de webinterface of app uitgebreide opties om de repeater te configureren.

In onze tests presteerde de FRITZ!Repeater 2400 nagenoeg gelijkwaardig aan de duurdere 3000-versie, en zou voor de meeste huishoudens met 2-4 apparaten voldoende dekking moeten bieden. De repeater is bovendien compacter en goedkoper.

AVM levert producten van hoge kwaliteit met een vijfjarige garantie. De FRITZ!Repeater 2400 is dan ook een uitstekende keuze voor wie zijn wifi-bereik wil verbeteren.

Hij is gebruiksvriendelijk, presteert goed en biedt een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Zeker voor bezitters van een FRITZ!Box router is dit de beste WiFi versterker.

Goedkope WiFi versterker TP-Link WA850RE

De TP-Link TL-WA850RE is een betaalbare en gebruiksvriendelijke wifi-versterker die een goede oplossing kan bieden voor kleinere woningen.

Hoewel niet de krachtigste op de markt, levert hij degelijke prestaties voor zijn prijs van zo’n 20 euro.

Het instellen verloopt erg eenvoudig, met een WPS-knop of via een webinterface.

Bij gebruik van een TP-Link router werken deze naadloos samen.

De compacte versterker heeft een moderne, cirkelvormige LED die de signaalkwaliteit weergeeft.

In onze tests kon de TL-WA850RE het wifi-signaal tot zo’n 22 meter versterken, met een acceptabele snelheid tot die afstand. Daarna nam de snelheid snel af.

Voor grotere afstanden zijn krachtigere alternatieven zoals de UniFi 6 beter geschikt.

De ethernetpoort is beperkt tot 100 Mbps. Maar met één bedrade poort is de versterker prima inzetbaar als brug voor bekabelde apparaten.

De sterke punten van de TP-Link TL-WA850RE zijn dan ook zijn lage prijs, probleemloze installatie en degelijke signaalversterking voor kleinere oppervlakten. Zeker voor bezitters van een TP-Link router is het een uitstekende, voordelige optie.

Voor grotere huizen of bedrijfspanden heb je zeker een krachtigere versterker of meshnetwerk nodig.

Maar als minimale signaalverbetering voor minder dan €30 het doel is, dan is de TP-Link TL-WA850RE een uitstekende keuze die waar voor zijn geld biedt.

Wat is een Wifi Versterker?

Eenvoudig gezegd, verbetert een wifi versterker de kwaliteit van jouw draadloze netwerkverbinding.

Hieronder vind je de basisprincipes die je moet kennen over wat een wifi versterker is en hoe deze werkt.

 1. Verbetert Signaalbereik: Een wifi versterker pikt het bestaande signaal op vanuit jouw router, verhoogt de kracht ervan en zendt het vervolgens uit over een groter gebied. Dit betekent dat ruimtes in jouw huis of kantoor, waar voorheen geen signaal was, nu wel toegang hebben tot internet.
 2. Vermindert Dode Zones: We kennen allemaal die irritante plekken in huis waar het wifi-signaal niet lijkt te komen. Een wifi-versterker helpt door deze ‘dode zones’ te elimineren, waardoor je overal in huis of op kantoor kunt genieten van ongestoord surfen en streamen.
 3. Eenvoudige Installatie: De meeste moderne wifi-versterkers zijn ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Je sluit ze eenvoudig aan op een stopcontact nabij de plek waar het signaal zwak is en volgt dan de instructies om ze te synchroniseren met jouw huidige netwerk.
 4. Compatibiliteit: Het mooie aan deze apparaten is dat ze compatibel zijn met vrijwel elk standaard wifi-netwerk en -router. Dit betekent dat je geen specifieke hardware nodig hebt.

Waarom een Wifi Versterker kopen?

Na het begrijpen van de basisprincipes en voordelen van wifi-versterkers, vraag je je misschien af waarom het zo belangrijk is om er één aan te schaffen.

 1. Verbetering van Signaaldekking: Een wifi-versterker breidt het bereik van je bestaande netwerk uit, waardoor je overal in huis of op kantoor toegang hebt tot een sterke verbinding. Dit is ideaal voor grotere woningen of werkplekken met meerdere verdiepingen.
 2. Eliminatie van Dode Zones: Iedereen ervaart wel eens gebieden waar het wifi-signaal zwak is of helemaal niet doordringt. Met een versterker kun je deze frustrerende dode zones elimineren en genieten van een betrouwbare connectiviteit door het hele huis.
 3. Eenvoudige Installatie: De meeste wifi-versterkers zijn ontworpen voor gemakkelijke installatie, zonder de noodzaak voor complexe configuraties of technische expertise. Dit maakt ze toegankelijk voor iedereen die zijn netwerkbereik wil verbeteren.
 4. Compatibiliteit met Bestaande Apparatuur: Wifi-versterkers werken goed samen met bijna alle standaard routers en netwerken, wat betekent dat je geen extra apparatuur hoeft aan te schaffen.
 5. Kostenefficiënte Oplossing: In plaats van dure upgrades naar je internetpakket of nieuwe routers, is een wifi-versterker een betaalbare manier om de prestaties van je (thuis)netwerk te verbeteren.
 6. Verhoging van Internet Snelheden: Hoewel versterkers primair bedoeld zijn om het bereik uit te breiden, merken veel gebruikers ook verbeteringen in hun internetsnelheid.

Verschillende Soorten Wifi Versterkers

Elk type WiFi-versterker heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder de belangrijkste:

Wifi Repeaters

Wifi repeaters werken door het bestaande wifi-signaal op te vangen, te versterken en vervolgens door te zenden.

Dit proces vergroot effectief het bereik van je wifi-netwerk, waardoor dode zones worden verminderd.

Een voordeel is dat ze relatief eenvoudig in te stellen zijn: plaats ze ergens tussen je router en de plek waar je een sterker signaal nodig hebt.

Ze zijn ideaal voor kleinere huizen of appartementen waar slechts een kleine boost nodig is.

Wifi Extenders

Wifi extenders lijken veel op repeaters in hun functionaliteit: ze vangen ook het bestaande signaal op en zenden dit versterkt uit.

Het verschil ligt in hoe ze met je netwerk communiceren.

Extenders maken vaak gebruik van een bekabelde verbinding (zoals Ethernet) naar de router om een nieuw toegangspunt te creëren, wat resulteert in minder snelheidsverlies dan bij repeaters.

Dit maakt ze geschikt voor grotere ruimtes of huizen met meerdere verdiepingen.

Mesh Wifi Systemen

Mesh Wifi systemen bieden een geheel andere aanpak dan traditionele extenders of repeaters.

Een mesh systeem bestaat uit meerdere satellietmodules die samenwerken als één coherent netwerk over grote gebieden.

Deze modules communiceren niet alleen met de hoofdrouter maar ook onderling, waardoor data efficiënt wordt doorgestuurd naar het apparaat dat verbinding maakt met het internet.

Dit elimineert vrijwel alle dode zones en zorgt voor hoge internetsnelheden overal in huis of op kantoor.

Bovendien kan dit systeem gemakkelijk worden uitgebreid door simpelweg meer modules toe te voegen indien nodig, wat Mesh-systemen uitermate flexibel maakt voor elke situatie.

Wat zijn de beste merken WiFi versterkers?

Toonaangevende merken die bekend staan om hun kwaliteit en prestaties zijn AVM, TP-Link en Ubiquiti.

Elk merk heeft unieke kenmerken en voordelen, dus overweeg wat het beste past bij jouw specifieke situatie om zo de ideale keuze te maken.

AVM Fritz!Repeater

AVM is een toonaangevend Duits bedrijf op het gebied van breedbandapparatuur en slimme netwerkapparaten voor het huishouden.

Met hun FRITZ!-productlijn bieden ze een uitgebreid assortiment routers, modems, wifi-repeaters en slimme home-oplossingen aan.

De Fritz!Repeater serie van AVM bestaat uit geavanceerde wifi-versterkers om dode zones in je draadloze netwerk op te lossen.

Deze compacte apparaten zijn speciaal ontworpen om het wifi-signaal van je FRITZ!Box router over een groter gebied te verspreiden.

Door gebruik te maken van meshnetwerk-technologie kunnen de repeaters naadloos met je bestaande router samenwerken voor een stabiele, snelle en uitgebreide dekking.

Fritz!Repeaters ondersteunen de nieuwste wifi-standaarden zoals WiFi 6 en bieden geavanceerde functies zoals MU-MIMO, beamforming en intelligente bandselectie.

AVM dekt hun Fritz!Repeater producten met een ruime garantie van 5 jaar. Bekend om gemakkelijke installatie, naadloze integratie met Fritz!Box routers en hoogwaardige componenten.

Ubiquiti

Ubiquiti onderscheidt zich door professionele en semi-professionele WiFi-oplossingen te bieden die zowel krachtig als schaalbaar zijn.

Hun UniFi-serie is bijzonder populair onder tech-enthousiastelingen en kleine tot middelgrote bedrijven dankzij de geavanceerde configuratiemogelijkheden en sterke prestaties.

Ubiquiti-apparatuur vereist wellicht wat meer technische kennis voor optimale configuratie, maar het resultaat is een uitzonderlijk robuust netwerk.

TP-Link biedt een breed scala aan betaalbare WiFi-versterkers die uitblinken in gebruiksgemak en compatibiliteit met bestaande netwerken.

Hun Deco Mesh Wi-Fi System combineert naadloos esthetiek met functionaliteit, waardoor dode zones elimineren.

Of je nu zoekt naar een eenvoudige plug-and-play oplossing of iets geavanceerder, TP-Link heeft opties voor elke behoefte en budget.

Aankoopgids voor een goede WiFi versterker

Het kiezen van de juiste wifi versterker is essentieel voor het verbeteren van je internetervaring. In deze aankoopgids vind je alles waar je op moet letten bij het kopen van zo’n repeater.

Bereik en Dekking

Bij het selecteren van een wifi versterker, is het bereik en de dekking ervan fundamenteel.

Zoek naar modellen die een voldoende groot gebied kunnen bestrijken, vooral als je in een groot huis woont of meerdere verdiepingen hebt.

Een goede vuistregel is om te kijken naar specificaties zoals vierkante meters of de maximale afstand die ze effectief kunnen overbruggen.

De Ubiquiti UniFi 6 Long Range biedt bijvoorbeeld uitstekende dekking voor grotere ruimtes.

Prijs-Kwaliteitverhouding

Vind een balans tussen prijs en kwaliteit. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat duurdere modellen beter presteren.

Lees recensies, vergelijk functies en bepaal welke versterker aan jouw eisen voldoet zonder dat je te veel betaalt.

Bijvoorbeeld, TP-Link biedt vaak betaalbare opties zoals de RE450 die zowel betaalbaar als krachtig genoeg is.

Klantenservice en Ondersteuning

Onderschat nooit het belang van goede klantenservice en technische ondersteuning.

Zelfs met eenvoudige installatieprocedures kun je soms tegen problemen aanlopen waarbij deskundige hulp nodig is.

Merken zoals Ubiquiti staan bekend om hun responsieve klantenservice, wat zeer nuttig kan zijn tijdens setup processen of bij eventuele storingen in de toekomst.

Installatie en Setup: Tips om je te helpen

Een goede installatie en setup van je wifi versterker zijn cruciaal voor het maximaliseren van de prestaties van je netwerk. Hieronder vind je praktische tips om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Plaatsing van de Wifi Versterker

 • Kies een Centrale Locatie: Plaats je wifi versterker halverwege tussen je router en het gebied waar het signaal zwak is. Dit zorgt voor een optimale signaaldekking.
 • Vermijd Obstakels: Houd de versterker weg van dikke muren, metalen objecten, en elektronische apparaten zoals magnetrons die het signaal kunnen storen.
 • Gebruik een Hoog Punt: Door de wifi versterker op een hogere locatie te plaatsen, bijvoorbeeld op een boekenplank, verbeter je de reikwijdte en kwaliteit van het signaal.

Optimale Instellingen voor Maximale Prestatie

 • Update Firmware: Zorg ervoor dat jouw wifi versterker draait op de nieuwste firmware versie voor betere prestaties en beveiligingsupdates.
 • Pas Kanalen Aan: In drukke gebieden kun je last hebben van interferentie met andere netwerken. Probeer verschillende kanalen te testen om te zien welke het beste werkt. Dit pas je aan in het online-management systeem.
 • Maak Gebruik van Dual-Band: Als jouw wifi-versterker dual-band ondersteuning biedt, maak dan gebruik van beide frequenties (2.4GHz en 5GHz) voor een stabielere verbinding.
 • Signaalval of Onderbrekingen: Controleer of er obstakels zijn tussen jouw apparaat en de versterker of probeer de versterker naar een andere locatie te verplaatsen.
 • Langzame Snelheden: Test jouw internetsnelheid dicht bij de router versus dicht bij de versterker om vast te stellen of het probleem bij de internetverbinding ligt of bij de plaatsing van je versterker.
 • Verbindingsproblemen na Instelling Wijzigingen: Reset zowel jouw router als wifi-versterker naar hun fabrieksinstellingen als laatste redmiddel als het niet wilt lukken.

Zo, dat was een lange zit! Als je tot hier hebt gelezen, ben je een hoop wijzer over WiFi versterkers. De beste voor jou hoeft niet de beste te zijn voor je buurman. Kijk daarom goed naar je persoonlijke netwerk en zoek hierbij een van de versterkers uit bovenstaande lijst. Zo heb je altijd een goede WiFi versterker die bij je netwerk past.

Weet je het nog niet? Dat kan natuurlijk ook. Laat een reactie achter en we helpen je graag aan persoonlijk advies over de beste WiFi versterker voor jou!

Plaats een reactie