Tips & Tricks

7 Chromecast tips om het maximale uit je Chromecast te halen

Met de onderstaande Chromecast tips haal je nog meer uit je Chromecast!

1. Cast het screen van je smartphone

Beschik je over een telefoon die draait op Android 4.4.2 of hoger? Dan is het met de Chromecast mogelijk om je hele scherm te casten. Dit doe je via de officiële Google Cast app waar je in het menu de mogelijkheid hebt om je scherm of het geluid van je apparaat te casten.

2. Maak je Chromecast ook toegankelijk voor gasten

Via de Google Cast app is het ook mogelijk om je Chromecast in gast-modus te zetten. Op het moment dat je deze modus aanzet kunnen andere gebruikers door het invoeren van een PIN die aan jouw Chromecast is gekoppeld ook naar jouw beeldscherm iets casten.

3. Maak gebruik van aanbiedingen

Google heeft vaak aanbiedingen voor Chromecast gebruikers waarmee je een bepaalde dienst bijvoorbeeld gratis kunt uitproberen. Zo is er op dit moment een Spotify Premium actie waardoor je 90 dagen lang Spotify Premium gratis kunt gebruiken.

4. Cast content van andere apparaten met Plex

Plex is een multimedia center die ondersteuning biedt aan de Chromecast. Met Plex kun je content tussen verschillende apparaten uitwisselen waarbij één apparaat (bijvoorbeeld je PC of NAS) als opslag gebruikt wordt. Sla je hier bijvoorbeeld films & series op, dan kun je bijvoorbeeld op je laptop, tablet of telefoon bekijken. Vervolgens kun je met de Chromecast de content naar je TV casten.

5. Cast je browser in Full HD

Standaard staat de Cast app in je browser ingesteld op een resolutie van 1280 x 720. Wil je in Full HD casten ga dan naar de instellingen. Onderaan vindt je de ‘aangepaste mirror-instellingen waar je zelf de gewenste resolutie kunt instellen.

6. Cast een presentatie van Google Drive

Google Drive geeft je de mogelijkheid om met Google Presentaties presentaties te maken en online op te slaan. Handig omdat je deze ook eenvoudig naar een groot scherm kunt casten. Zo kun je een presentatie dus zeer eenvoudig delen!

7. Problemen? Reset je Chromecast

Werkt je Chromecast niet meer naar behoren? Dan kan dit eventueel worden opgelost door het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Op de Chromecast vindt je een klein knopje, op het moment dat je hier ongeveer 30 seconden op klikt zal het apparaat worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Op dat moment moet het apparaat dus wel opnieuw worden ingesteld.