Chromecast Apps

Apps voor Chromecast

Chromecast Apps

Op deze pagina lees je alles over apps voor Chromecast. Er zijn veel apps die gebruikt kunnen worden in combinatie met een Chromecast. Bovendien stijgt dit aantal alleen maar verder. Om je een beeld te geven van wat er allemaal nodig is hebben we interessante apps voor Chromecast voor je op een rijtje gezet.

Spotify
Spotify is de afgelopen jaren een populair programma geworden om muziek mee af te spelen. Spotify geeft je toegang tot een enorm aanbod aan muziek en het meeste is zelfs gratis te beluisteren. Wel zijn er veel functies die alleen beschikbaar zijn op het moment dat je een abonnement afsluit. Het heeft even geduurd voordat ook Spotify ondersteuning kreeg voor Chromecast, maar nu kun je dus ook al je muziek eenvoudig streamen!

Netflix
Waar Spotify een populaire service is geworden om muziek mee af te spelen is Netflix dat voor films- en series. En hoewel het aanbod soms nog beter kan op het gebied van films, heeft Netflix een sterk aanbod aan series. Gebruikers van dit programma kunnen met de Chromecast alle content in ieder geval makkelijk naar de televisie streamen.

Plex
Plex is wellicht nog niet zo bekend als de bovenstaande applicaties, maar daarom niet minder handig in gebruik. Plex is namelijk een uitgebreid media center waarmee je bestanden die staan op opgeslagen op bijvoorbeeld je PC of NAS eenvoudig op andere apparaten kunt gebruiken. En dat dus ook nog eens geheel draadloos!

Youtube
Een van de populairste applicaties onder Chromecast gebruikers is Youtube. Zo kun je het enorme videoaanbod van Youtube eenvoudig naar je televisie toe streamen. Erg handig, zeker in combinatie met de uitgebreide playlist mogelijkheden van Youtube.

TuneIn Radio
Ook TuneIn Radio is een populaire app. Met deze applicatie kun je namelijk naar een enorm aanbod aan radio stations luisteren. Daarnaast zijn er ook veel podcasts beschikbaar waarna geluisterd kan worden. Interessant aan het casten van deze app is dat je op deze manier de muziek eenvoudig via een geluidsinstallatie kunt afspelen.

NOS
De applicatie van NOS geeft je de mogelijkheid om uitzendingen terug te kijken en live uitzendingen te streamen. En met de Chromecast kun je deze content eenvoudig naar je televisie streamen op het moment dat jouw dat uitkomt!

AllCast
Allcast geeft je de mogelijkheid om content die op je smartphone staat te streamen. Hiermee kun je dus bijvoorbeeld foto’s, muziek of video’s die op je telefoon staan eenvoudig op je televisie afspelen. Naast inhoud van je telefoon is het ook mogelijk om bestanden op Google Drive te streamen. Zeker een aanrader dus!